FUE haartransplantatie

FUE haartransplantatie

FUE haartransplantatie

8 maart 2023

FUE haartransplantatie

Haaruitval is een veel voorkomend probleem voor zowel mannen als vrouwen. Er zijn verschillende behandelingen voor haaruitval, zoals haartransplantatie. Een van de meest populaire methoden van haartransplantatie is FUE.

FUE-methode

FUE staat voor Follicular Unit Extraction. Dit is een haartransplantatieprocedure waarbij individuele haarzakjes uit het donorgebied van de patiënt worden verwijderd en vervolgens worden getransplanteerd naar het gebied waar het haar is uitgedund. Het donorgebied is meestal het achterhoofd, waar het haar dikker is en minder vatbaar voor erfelijke haaruitval. Door de haarzakjes één voor één te verwijderen en te transplanteren, krijgt de patiënt een natuurlijk ogend eindresultaat zonder zichtbare littekens.

Het FUE-transplantatieproces begint met een consult met een gekwalificeerde arts. De arts onderzoekt de patiënt en stelt een behandelplan op gebaseerd op de situatie. Een FUE-behandeling is meestal een dagbehandeling en wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving.

 Voordelen FUE-methode

Bij de FUE-methode worden met een micromotor één voor één haarzakjes uit het donorgebied verwijderd. Een micromotor gebruikt een holle naald om de haarzakjes voorzichtig te verwijderen zonder de huid of het omliggende weefsel te beschadigen. Zodra de haarzakjes zijn verwijderd, worden ze gesorteerd en klaar voor implantatie.

De plaats waar de haarzakjes worden geïmplanteerd, wordt verdoofd en er worden kleine gaatjes in de huid gemaakt. Met een speciaal instrument worden vervolgend haarzakjes in deze gaatjes geïmplanteerd. Haar begint na ongeveer drie maanden te groeien en het volledige resultaat is na ongeveer twaalf maanden zichtbaar.

Een van de belangrijkste voordelen van de FUE-methode is de afwezigheid van zichtbare littekens, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor mensen die kort haar willen dragen. Herstel is relatief snel en patiënten kunnen meestal binnen een paar dagen hun normale activiteiten hervatten

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden